FAQ

Kako i gde gajite mikrobilje?

Naše mikrobilje uzgajamo u zatvorenom prostoru u strogo kontrolisanim uslovima. Koristimo deklarisana netretirana semena, koja sadimo u zemlji kao supstratu. Mikrobiljke uzgajamo u optimalnim uslovima, naročito u pogledu temperature i vlažnosti vazduha, kao i svetlosti.

Које sve vrste mikrobiljaka gajite?

Naše poljoprivredno gazdinstvo bavi se uzgojem preko 20 različitih vrsta mikrobiljaka, među kojima najviše ima povrća, ali i začinskog bilja i žitarica. Celokupnu ponudu kultura koje gajimo možete pogledati u našoj Prodavnici

Koje su vaše najprodavanije mikrobiljke?

Dosad su se kao najprodavanije pokazale mikrobiljke amaranta, graška, rukole, crvenog kupusa , brokolija, kao i japanske (daikon) i sango rotkvice.

Da li treba oprati mikrobilje pre upotrebe?

Iako bilje ne tretiramo nikakvim sredstvima ni preparatima, već ga uzgajamo u prirodnim i zaštićenim uslovima, preporuka je, ipak, da se mikrobilje pre upotrebe ispere pod blagim mlazom vode.

Da li se mikrobilje može jesti sirovo?

Da. Štaviše, preporučuje se da se mikrobilje konzumira sveže, kako bi zadržalo sve hranljive vrednosti, koje bi se termičkom obradom izgubile ili smanjile.

Da li se mikrobilje može kuvati?

Da. Međutim, kao što smo naveli u prethodnom odgovoru, preporuka je da se koristi sirovo.

Da li postoji maksimalni ili preporučeni dnevni unos mikrobiljaka?

Ne. Naravno, ne treba preterivati i biti neumeren, ali kada su u pitanju mikrobiljke teško da se može desiti da pojedete više nego što treba. Razlog za to leži u bogatom nutritivnom sastavu mikrobilja koje je veoma dobro za zdravlje. Ako Vas zanima više o preporučenom dnevnom unosu, detaljnije možete pročitati u tekstu na našem Blogu.

Kako pravilno čuvati mikrobilje?

Mikrobiljke je potrebno čuvati na osvetljenom mestu i sobnoj temperaturi. Osim toga, najbolje je pakovanje mikrobiljaka držati u posudi napunjenoj sa malom količinom vode (svako pakovanje ima perforirano dno). Na taj način će Vaše mikrobilje duže ostati sveže.

Da li mikrobilje raste ponovo nakon što se isecka?

Ne. Nakon seckanja mikrobiljke, u zemlji ostaje seme iz kojeg ne može da izraste nova biljka, zbog toga što nema dovoljno hranljivih materija. Prema tome, nakon što iskoristite svo mikrobilje iz pakovanja, zemlju možete odložiti jer Vam više nije potrebna.

Kako naručiti mikrobilje?

Više je načina za poručivanje našeg mikrobilja. Pre svega, porudžbinu je moguće izvršiti preko Prodavnice na našem sajtu. Takođe, možete nas kontaktirati telefonom (065 922 64 66) ili putem e-maila. Na kraju, aktivni smo i na društvenim mrežama Facebook i Instagram , preko kojih takođe možete poručiti naše bilje.

Kako izgleda pakovanje vašeg mikrobilja?

Pakovanje čini plastična ambalaža veličine 18×13 cm, sa perforiranim dnom, u kojoj se nalaze zemlja i bilje.

Da li postoji gramaža pakovanja?

Ne. Naša pakovanja se zasnivaju na veličini ambalaže (18×13 cm), a ne na gramaži. Zbog toga što se u pakovanju nalaze i zemlja i mikrobiljke, nije moguće odrediti tačnu gramažu samo biljaka.

Gde vršite dostavu?

Dostavu vršimo na pojedinim delovima Republike Srbije, i to na područjima Srema, Mačve i gradova Novog Sada i Beograda. Za poručene veće količine mikrobilja, po dogovoru je moguća dostava i na drugim područjima. Naravno, uvek je moguće lično preuzimanje u Rumi .

Da li je dostava besplatna?

Da. Ukoliko poručite 4 ili više pakovanja mikrobiljaka, dostava je besplatna.

Pin It on Pinterest