O Nama

Zeleni Zalogaj je prvi brend Porodičnog gazdinstva Draganić, čiji je nosilac Nikola Draganić, a koje je registrovano pod brojem BPG: 803634014892 u Registru poljoprivrednih gazdinstava. 

 

Bavimo se uzgojem i prodajom mikrobilja (engl. microgreens) – mladih i jestivih stabljika povrća, začinskog i drugog bilja sa izraslim prvim parom kotiledona, koje u poslednje vreme sve više postaje atraktivno i stalno se širi krug njihove primene (kao dekoracija, deo ishrane, dodatak hrani,…). Naše porodično gazdinstvo nalazi se u srcu Srema u podnožju Fruške gore, odnosno u Rumi na adresi Miše Uboje 31.

 

A evo kako je sve počelo…

 

Naša porodica oduvek se bavila uzgojem voća i povrća za sopstvene potrebe. Bilo nam je važno da na stolu uvek imamo sveže i zdrave namirnice, za koje smo sigurni da nisu oštećene upotrebom različitih hemikalija. Vremenom je naša mala bašta od nekoliko različitih vrsta biljaka prerasla u poljoprivredno gazdinstvo, ipak zadržavajući ono najvažnije – provereno poreklo i kvalitet, kao i zdravstvenu ispravnost i svežinu proizvoda.

 

U želji da napredujemo i stalnim radom i istraživanjem, koje porodično gazdinstvo zahteva, vremenom smo se upoznali i sa mikrobiljem, pre svega sa prednostima koje pruža po naše zdravlje, jer je bogato vitaminima, mineralima i drugim hranljivim jedinjenjima. Zbog toga smo počeli da uzgajamo i mikropovrće, koje je postalo deo naše svakodnevne ishrane. Godine 2018. rodila se ideja da ono najbolje iz prirode podelimo i sa drugima i učinimo dostupnim svima.

 

Zbog toga se danas Zeleni Zalogaj bavi, ne samo uzgojem za sopstvene potrebe, nego i prodajom mikrobilja, kako bismo i Vama omogućili uživanje u harmoniji ukusa i zdravstvenim blagodetima koje ove „biljne konfete“ pružaju, a koje će sasvim sigurno ulepšati i obogatiti svaki Vaš zalogaj.

 

U tu svrhu, u prodavnici na našem sajtu možete poručiti različite vrste mikrobilja po povoljnim cenama, a na blogu možete pročitati detaljnije informacije koje Vas zanimaju o mikrobilju, njihovim prednostima i značaju, kao i mnoge druge korisne informacije. Za sve informacije, pitanja ili nedoumice tu smo za Vas, slobodno nas kontaktirajte.

 

Pin It on Pinterest